Dao-Yin / Qi gong


De Kunst voor Lichaamsversterking en Gezond Blijven

Dao-Yin / Qigong
Dao-Yin / Qigong

Dao-Yin is de kunst van bewegingsoefeningen als onderhoud voor gezondheid. Dao-Yin is de oorspronkelijke naam voor Qi gong. Het kan vertaald worden als "De Energie leiden en sturen". Een andere vertaling is "Qi leiden en de ledematen strekken". Deze vertaling verwijst naar de twee basiscomponenten van zelfgenezing: De Ademhaling en Lichamelijke Beweging.

 

Dao-Yin is een totaalsysteem van meditatie en oefeningen voor zelfheling. Een praktische toepassing die helende houdingen, bewegingen, zelfmassage, ademhalingstechnieken en meditatie omvat.


Dao-Yin is een "Training" of "Oefening", die in tegenstelling tot medicijnen niet voor een bepaalde tijd voorgeschreven wordt, maar dagelijks kan worden beoefend. Voor Dao-Yin moet je niet veel tijd en geld investeren. Je hebt ook geen speciale uitrusting of grote oefenruimte nodig voor Dao-Yin.

 

Iedereen kan Dao-Yin beoefenen. De meeste oefeningen zijn geschikt voor mensen van elke leeftijd en met elke lichamelijke toestand. Dao-Yin omvat sta-, zit- en ligoefeningen. Met kleine aanpassingen kunnen bijna alle sta-oefeningen ook zittend en liggend uitgevoerd worden. Dat maakt Dao-Yin een ideale bewegungsvorm voor menschen met lichamelijke beperkingen.

Dao-Yin Lessen

Dao-Yin lessen duren 60 minuten en kunnen een, twee of drie maal in de week gevolgd worden. Neem voor actuele lestijden contact met mij op.

Dao-Yin per les € 15,00
Dao-Yin 10-lessen-kaart  € 125,00